Olej z migdałów, ze względu na swe właściwości natłuszczające, zmiękczające i wygładzające, jest używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej, skłonnej do podrażnień.
Charakteryzuje się dużą zawartością kwasu oleinowego oraz linolowego, które mają szczególnie silną zdolność zmiękczania naskórka i wzmacniania lipidowej bariery ochronnej skóry.
Jest to jeden z olejów uniwersalnych, nadaje się do każdego rodzaju skóry ? bardzo dobrze się wchłania, po rozprowadzeniu na skórze nie pozostawia efektu ciężkości. Wyjątkowo polecany do skóry suchej, dojrzałej oraz wrażliwej.
Doskonały do masażu całego ciała, jako oliwka, w zastępstwie balsamu do ciała, polecany również do wmasowywania w skóre twarzy. Bardzo dobrze się rozprowadza i szybko wchłania.
Może być użyty jako maseczka (wmasować we włosy, przykryć foliowym czepkiem, pozostawić na dłuższy czas, następnie umyć szamponem i spłukać), nawilży i poprawi kondycję szczególnie suchych i zniszczonych włosów.
W gastronomii ze względu na jego wspaniały aromat polecany jako dodatek do potraw. Używany do wypieku ciast, słodyczy, dań podanych na ciepło, mięs.
Pojemność:200ml